Warpstorm är över!

Posted: 10 May, 2011 by egges in For tournament organizers, Recension

Nu efter 6 matcher, bevisning att jag bara kan vinna mot Jeppa när han har kokosnötter (ja, du skall få den piken varje gång vi ses nu, Jeppa), minst förlorade matcher i turneringen, utgång i Helsingborg, gratis frukt och intressanta uppdrag senare är turneringen över.

Här är min utvärdering.

Först upp är upplägget. 6 Matcher. Inte förvånande är det tungt för vissa att spela så. De kommer hem sent. Å andra sidan finns det ingen turnering som gör på samma sätt i hela Sverige. Klart unikt och jag ser, personligen inget fel i att de lägger upp en sex matchers turnering på detta sätt. Så länge man vet om det är det inga problem. det finns två saker som kan göra det bättre dock. Det första är att börja kl 08 på söndagen. Alla är ändå i närheten och jag tycker inte arrangörer skall bry sig om folk vill gå ut och festa och komma hem sent. Inte deras problem. Det andra är att bara ha en 15 minuter mellan andra och tredje matchen på söndagen. Detta totalt skulle göra att turneringen skulle kunna vara klar till kl 18.30 istället för 20. De en och en halv timme hem tidigare gör väldigt mycket för en hel del utav spelarna.

En annan lösning har givetvis varit att, som skrivet på svenska40k.se, att spela 4 matcher på lördagen och 2 på söndagen. Igen skall inte arrangörerna bry sig om fester så jag ser helt klart detta som en möjlighet. Att släppa sex matcher ser jag inte som en positiv sak. Då blir turneringen i samma stil som Halmstad, RydCon, Umeå och massa andra turneringar.

Betyget på antal matcher är topp! 5/5

Uppdragen i sin tur var annorlunda. Jag hjälpte till lite med ett av de mer vågade uppdragen (ambassadören) och det är helt klart kul att de vågar köra på lite mer annorlunda uppdrag. Jag är en av dem som tycker att uppdragen skall spegla turneringens upplägg. På Warpstorm så kändes det “oseriöst”. Alltså att det var en turneringen som inte satsade på att vara hardcore-tävlingsinriktad. Uppdragen speglade detta väldigt bra och accepterades därmed utav mer eller mindre alla. Det var lätt att få 20-0 i jämförelse med andra turneringar men det är inget jag ser som negativt. Jag spelade hälften av mina matcher med 20-0 resultat och de andra tre 11-9 resultat. Att våga köra på andra sorters uppdrag är kul, ger mer variation och passar stämningen som arrangörerna tycktes satsa på. De kunde kanske dock vara snäppet bättre skrivna (inklusive den biten jag skrev).

4/5

Borden var varierade med bord som var nästan helt täckta med skog och i andra fall nästan helt öppna. Variation förnöjer men jag anser själv att regeln skall vara: “hellre för mycket terräng>hellre för lite terräng”. Vid tvivel, sätt in mer terräng än att ta bort. Själv spelar jag ju nids men föredragande utav terräng har inget med det och göra (som regel kan jag fixa cover genom andra enheter så länge det finns en terrängbit på bordet ändå) utan det är helt enkelt roligare med terräng. Så jag anser att det fanns några bord som var sorgligt bristande i sin mängd terräng. Likaså så fanns det inte mycket LOS block vilket är det svåra med 5:e versionen. I de fall som det fanns LOS block (de halmstadsklipporna som var plattor pålagda varandra) så var de som regel placerade ute i kanterna och nära hörnen. Det är ett typiskt beteende hos arrangörer att inte sätta de bättre bitarna i LOS blockande positioner. Många säger att det gör det svårt för skytte arméer men det håller jag inte med om. LOS blocken skall vara där de påverkar spelen så att närstridsarméer måste dela upp sina enheter, inte kan sätta sig i en kongalinje på samma sätt och tvingar skytte arméer att kanske välja flytta sina enheter på ett annat sätt. Det blir helt enkelt bättre om man vågar sätta LOS block närmre mitten än ute i kanterna.

2/5 Sätt mer terräng i mitten och ha inga bord som inte har tillräckligt med terräng. Minst en fjärdedel utav bordet.

Hur var arrangemanget överlag då? Först upp är tillgång till kallt vatten och frukt! Lysande! En helt underbar idé och bör vara självklar i alla turneringar! Till skillnad från många andra tycker jag att det skall finnas prispengar och jag märkte aldrig att någon skulle vara mer tävlingsinriktad än vanligt bara för att det fanns mer prispengar än på GothCon. Jag tycker det är kul med prispengar i form utav presentkort. Samtidigt så tycker jag att en liten buckla för 50 spänn stycket är trevligt. Prispengarna kan helt klart minskas ned för en liten buckla eller plakett som säger att man varit duktig. Diplomen som delades ut var roliga och unika men samtidigt är det bara en bit papper som oftast inte hamnar på väggen utan behålls ett tag som ett gott minne.

En plakett skulle jag visa upp för mina barnbarn…

…efter att jag tvingat dem att bli sverige mästare i 23:e ed 40k där de nya tyranids närstridsattacker automatiskt dödar motståndaren bara de är i bas till bas med fienden.

Det var också kul att se korten som arrangören tagit (jag saknade dock kort på best painted) och tycker det är något alla arrangörer skulle ta åt sig. Se själva till att det blir kort tagna till era turneringar!

Jag saknade två saker. Någon form utav målningspoäng och sportsmanship. Det kan räcka med 5 poäng till de som har målade arméer och 0 poäng till dem som inte har det. Eller 2-0. Vad som helst. Bara något som gör att folk bör måla upp sina arméer för några få, enkla poäng. Att ha en målningstävling räcker bara inte. Sportsmanship tycker jag alltid skall vara med. Oavsett om det är så att folk röstar på varandra eller det är mycket inavel. Det är helt enkelt väldigt kul. Det kan även vara så att man bara ger sportsmanship till de som ligger på den undre hälften.

Bara sportsmanship till den undre hälften…hmm….RydCon…

Pontus! Jag har en idé till RydCon som gör den än mer unik!

Betyget blir liggande mellan 3 och 4 utav 5. Gratis frukt, kallt vatten, prispengar, arrangör som tar kort, aldrig några problem med lottningen och en stämning som kändes att det träffade precis i prick utav vad arrangören ville ha är de positiva sakerna. De negativa är att man bör kunna få en liten plakett, någon liten bonus för att man har målat (om än dåligt) sin armé och någon form utav sportsmanship.

Så kommer jag vilja åka igen? Absolut! Kommer jag ha kul? Utan tvekan!

Totalt betyg: 3,6 En turnering som jag tycker alla skall besöka!

Advertisements
Comments
 1. BLOODLETTERS says:

  Var en bra turnering!

  Håller med dig om mycket med vissa undantag.

  Inte börja 08.00 på söndagen, visst en del har en bit att köra men jag vill sova och om valet är mellan att dricka öl eller komma hem tidigare väljer man nog ölen, sen så
  ska man ha fördelar av att vara på hemmaplan, dvs jobbiga resor för motståndaren! 🙂

  Långa raster var en riktigt bra sak, rensa huvudet mellan matcherna, snacka skit med andra nördar osv osv. Kan dock ge dig att rasten innan sista matchen kan räcka med 30 min så man kommer iväg lite tidigare.

  Terrängen skulle nog anpassas lite bättre på vissa bord. Pang-pang vs slå-slå arméer har stor påverkan med hur terrängen är, denna editionen är i mitt tycke extrem fördel för skjutande arméer. Ja, jag hatar IG…

  Mvh Emil

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s