GothCon anmälan uppe…och du är reserv!

Posted: 10 March, 2011 by egges in For tournament organizers, GothCon, Swedish tournaments

16/1 kl. 11.25
Turnering i Norrköping annonseras. 60 platser utlovas.

11/2 kl. 13.41
GothCons första info på hemsidan öppnas.

9/3 kl. 18.00
Anmälningen GothCon öppnas. Folk behöver bara skriva in sig och säga till att de skall närvara. No strings attached.

Kl. 18.05
GothCon fullt.
Kl. 19.00
Jag anmäler mig. Jag är 19:e reserv.

10/3 kl. 11.50
En GothCon arrangör suger åt sig iden att kanske kunna sno platser från Fantasy arrangören. Han lovar att kolla upp det.

Kl. 18.28
En annan arrangör menar att det är svårt att få in fler platser. Han påpekar dock att folk som lämnar in sina listor efter den 1:a april blir behandlade som de efterblivna idioterna de är om de inte har tillräckligt med koll. Hänvisning sker till att det är så många som vill spela.

Jag skall försöka summera allt med en mening:

Två jävla turneringar i samma helg, totalt 160 platser och turneringshelvetet blir fullt efter 5 minuter…WTF!?

Är jag ensam med att tycka att GothCon verkligen borde kräva förbetalning eller inskickning utav listor för att anmälan skall gälla? Det är coolt att det är sånt tryck på turneringen men är det verkligen rätt att det skall vara det?

Advertisements
Comments
 1. Stennert says:

  “Är jag ensam med att tycka att GothCon verkligen borde kräva förbetalning eller inskickning utav listor för att anmälan skall gälla? Det är coolt att det är sånt tryck på turneringen men är det verkligen rätt att det skall vara det?”

  Det där låter mest som att någon är sur över att han inte skickade in i tid. 😛
  Alla har ju samma rätt att spela turneringen, och finns ett begränsat antal platser så får man ju vara med i svängarna, om man då inte utgår ifrån att det inte kommer fyllas, i vilket fall man får skylla sig själv ifall man blir utan.

  Att kräva att listan ska vara inne i samma ögonblick som anmälan öppnas känns fel. Det är nog många som tweakar in i det sista. Och förbetalning kan vara knepigt för kidsen.

 2. max says:

  Alltså, helt sjukt, det finns säkert fler som anmält sig till båda turneringarna,
  dock blir det konstigt med betalningar, för är det en annan bank insättning sker från så kommer betalningar in som kommer från samma bank först och efter två tre bankdagar in från de andra, och då är det fullt. det vore ju jobbigt, (dock tror jag inte att alla skulle betala på en gång, så det är ju helt klart bättre än att det ska bli fullt direkt.

  Tycker det är dåligt i vilket fall, jag skulle visserligen inte åka ändå men tycker synd om folk som ville åka! =(

 3. Stennert says:

  Det är väl som till vilket evenemang som helst? Koncerter, hockey matcher, pubrundor… Det finns ett givet antal platser, och tar de slut så får man bita i den mögliga långfranskan. Det som kan ses som dåligt är väl då möjligtvis att man inte kan ta in alla som visar intresse, men det finns ju gränser för sånt också, det finns säkert bara ett visst antal salar att tillgå. Om arrangörerna är smarta så vaskar de dock fram några extra bord och ställer på lämplig plats – Nån ledig yta lär ju garanterat finnas, må så vara i en hall eller i ett annat hus.

 4. Asplund says:

  Det var nästan var samma tryck förra året, skillnaden var nog att anmälan kom upp försent då istället men. Det som är kass är ju att att Gothcon inte bjuckar på mer utrymme… 40k måste ju vara en kassako för dem.

 5. Gibber says:

  Håller me stennert… va rätt tydligt när/hur de öppnade anmälan (även om jag läst att de öppnade anmälan för tidigt)… Att folk inte får plats, tough luck… De som inte han anmäla sig i tid har ju inte större rätt att spela på turneringen än de som hann anmäla sig.
  Sen kan man tycka att turneringen skulle ha fler platser… menmen

 6. egges says:

  Det jag tycker är jobbigt är att det inte krävs någon motprestation. Förra året var det så många som hamnade lågt på reservlistan att de inte brydde sig om att komma och sedan var det så många som inte kom när turneringen närmade sig för att de hade anmält sig “ifall att”. Jag kommer nog aldrig tycka att det är rätt… Någon form utav motprestation gör att det blir mer folk som faktiskt kommer komma och gör att folk mer korrekt kan bedöma sin reservplats chans att vara med.

  • egges says:

   Det gör också att folk anmälde varandra och flera blev dubbelanmälda vilket jag också tycker är fel.

 7. Alexander "Zurken" M says:

  Gothcon har mycket större (och bättre) utrymme i år än tidigare år. Anledningen varför det är färre platser är för att alla ska kunna spela samtidigt, så schemat blir mycket luftigare och kortare.

  Jag tror dock att arrangörerna kommer lyckas trycka in några bord till, så jag skulle tippa på att minst 110pers kommer få vara med. Sen så är det alltid några som faller av, jag tror du har rätt goda chanser att få vara med Egge ;).

  Lite sämre odds för min polare som är 43:e reserv 😛

 8. Cadelin says:

  kom och spela i norrköping då 🙂

 9. Chrixter says:

  Förhandsbetalning är väl grejen om det normalt är många avhopp, är det så? Om avhoppen är det lilla fåtal som är “normalt” – folk blir ju ex sjuka etc så är det väl intet att grymta om. Kul att det är tryck på tävlingarna.

  Max: “problemet” med banker och förhandsbetalning är enkelt, du anmäler dig på nätet och får din plats – du pröjsar inom x dagar och den blir konfirmerad. Missar du betalningen plingar det till hos förste reserv som då har x dagar på sig att betala etc.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s