Femte versionen 40k eller “om det hade blivit en runda till/mindre”-40k

Posted: 23 February, 2011 by egges in Okategoriserade

En av de större skillnaderna mellan fjärde och femte är att aldrig veta när spelet tar slut. Det är ett sätt att inte garantera objektivtagande utom i var tredje match som skall  bli runda 7.

Folk har stora tendenser (inklusive mig) att kommentera “om det hade blivit en runda till/mindre”. Precis som att om en klagar på det så kommer utfallet att ändras.

Det kommer från att vi spelar ett tärningsspel. Med tärningar finns alltid chansen att något skall hända. Vi hoppas givetvis på det bästa. Vi klagar på att en laser penetrerade ett fordon och slog bara en 1:a. Vi klagar när tau fire warriors missar ett ld slag. Vi klagar alltid på tärningarna. Givetvis kommer vi klaga på ett sådant viktigt slag som huruvida spelet tar slut. Men meningen: “det tog slut en runda för sent/för tidigt” är en förklaring som folk köper som “jag var egentligen bättre och skulle egentligen vunnit”.

Men här är en sanning; om ni spelade och spelet tog slut runda 5 så var det rätt att spelet tog slut runda fem och om ni hoppades på att det skulle bli runda 6 så har ni fel och förtjänar därmed förlora poäng. Spelaren som hoppades på en annan runda var alltså sämre spelare. Det är en del av spelet så fundamentalt att ingen skall egentligen klaga på det. Det är egentligen likadant som att klaga såsom: “Tänk om land raiders hade armour 15 bak.” eller “tänk om mina demoner kunde röra sig 8″ istället”. Ingen köper dem kommentarerna och jag tycker inte heller spelet tar slut fel runda-argumentet håller. Vi känner till det, accepterar det som en del av spelet och sedan gnäller när den regeln inte är till vår fördel?

Illa. Så om vi skall definiera femte versionens upplaga av 40k så är det “jag är en kass spelare och försöker skylla bort mig på rundan det tog slut”- 40k versionen. Det är mycket gnäll om det. Men kända regler skall inte användas som argument för att säga hur det egentligen skulle gå. Utfallet är precis såsom det skulle gå. Inget annat.

Men sedan är det ju skönt att gnälla bort sig lite och trösta sig själv.

“Tänk om tyranids alltid dödade alla på borde automatiskt och det vara bara min armé som skulle kunna göra så – fan vilken bra spelare jag skulle vara”

Undrar när den versionen av 40k kommer.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s