Eskalerande regler – så förbannat jobbigt!

Posted: 23 February, 2011 by egges in Okategoriserade

Jag tittade lite på ryktena till nya Daemonhunters här. Mer specifik om att en karaktärs attacker tvingar motståndaren att ta bort modellen.

Jag hatar sånt. Eskalerande regler.

LD var i början en bra sak. Sedan kom ATSKNF, sedan hade hela världen fearless plötstligt.
I början hade specialenheterna specialregler. Nu har den minsta lilla guardsmen regler som gör honom träffsäkrare än en space marine.
Space Marines rustning var i början bra. Nu är den kass och man måste ha invulnarable save. Sedan kom FNP på alla enheter i spelet för att 2+ armour save och 4+ invul inte var tillräckligt bra!
Instant death var ett bra sätt att döda tuffa karaktärer. Sedan kom eternal warrior på allt.

Nu kommer reglerna om att man bara tar bort figurer. Space Wolfs jaws of the world är ett exempel.

Vad fan skall vi ha “to hit”, “to wound”, “saves” och “leadership” kvar om de ändå bara skall ignoreras?!

Grundreglerna är bra. De är faktiskt det. Det är alla muppiga saker som ignorerar dem som klantar till det! Eskalerande regler. I fjärde var FNP för bra. Så då försämrade man det till femte…

…och så får alla nya enheter FNP istället. Kul…

Det är väl mest den saken jag inte gillar. GW måste släppa en ny version av grundreglerna för att minska ned saker när de egentligen borde FAQ:a till reglerna innan.

“Erik stiger upp. Han plockar iordning sin armé, pillar lite med baserna och äter sin frukost bestående av chips och en red bull. Han klär på sig och tar cykeln ned till stan.

Hans mål är den lokala figurspelsförsäljaren. Pia på Helges Håla. Orsaken till att Erik besöker Pia är för att just idag kommer ett nytt, årligt GW codex. Det är modifieringar av enheter, nerfningar där det behövs och mer hjälp till andra. Likaså förtydligas regler och poängkostnader ändras. Vissa specialregler ändras eller tas bort helt för att mer passa in i grundregelbokens syfte. Erik köper denna bok varje år i januari. Han älskar den.

Erik vaknar och upptäcker att GW skiter i att fixa alla jävla fel!”

Tänk om GW hade släppt en uppdatering som vågar fixa de saker som är fel. ändra en grundregel så att den faktiskt påverkar spelet. Så jävla coolt! Åtminstone ändra enheterna så att de blir bättre balanserade. Så jävla svårt hade det inte varit…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s